De l'alfa a la beta...

- Ha nascut una altra web... - Una altra!? Ja n'hi ha prou, no? I servirà per res? - Bueno, no per massa, algú hi ensopegarà i, sobretot, serà el meu portfolio professional... - Amen!

I al setè dia, parí una web i se n'anà a descansar...

Em dic Joan, vaig néixer en un poble de pescadors del Delta i em dedico a fer webs, sobretot amb drupal. Biòleg de formació, informàtic per afició... He collit raïm, donat classes particulars, he sigut becari a biblioteques i al Centre d'Informàtica de la UB, he treballat de consultor de qualitat (ISO 9000) i de medi ambient (ISO 14000 / EMAS), he fet formació sobre estadística de processos (SPC) i, als 25 anys, sobre la ISO 14000 a un grup de majors de 25 ;-) He fet de comercial i he muntat una empresa, delaterra.net, en la que vaig fer tots els papers de l'auca, d'emprenedor, d'il·luminat, de desenvolupador informàtic, de repartidor, de gerent, de manipulador de fruita i verdura i de gestor i comptable... A nivell personal he fet altres coses, però aquesta és una web de caire professional (qui ho diria...). Ara sobretot faig webs. Treballo amb software lliure perquè m'agrada i perquè, en general, és la millor opció. Les webs les faig amb drupal, ja us l'he citat abans. És un gestor de continguts líder en el seu segment, molt potent i un pel complicat d'entrada. També he treballat amb l'oscommerce, però avui en dia hi ha alternatives millors: ubercart a drupal, magento i altres... De webs n'he fet a l'edat de pedra, com aquesta: http://www.ub.edu/ecologiaimediambient/ i altres de més modernes, com aquestes:

www.salvaguardamontseny.cat

www.bombollaimmobiliaria.com

www.skamotverd.org

www.homedigitalsystems.com

www.delaterra.net

Ara estic treballant en la migració de la part d'e-commerce de delaterra.net (feta amb una versió antiga de l'oscommerce) a un ubercart. És una web complexa i, per tant, el treball te una relativa complexitat, migració de dades inclosa... També estic fent una web per un grup de recerca de la UB i una altra per una associació professional... Ja en posaré les URLs quan les acabi ;-) Respecte a les meves contribucions al software lliure, doncs son a nivell de traducció: - Oscommerce: primera traducció al català - Drupal: traduccions dels mòduls "Ubercart Out of Stock" i "Forward" (en procés) - També soc editor de la wikipèdia sobretot en català, alguna cosa en castellà i anecdòticament en anglès.

Bueno, ja ho deia abans, això és una versió alfa que pretén ser beta... La versió beta probablement no tindrà un redactat tant informal i tindrà un portfolio més elaborat...