Mòdul SEO de Drupal

Web

Tenir una web comercial i no donar-li difusió, és com tenir un telèfon i no sortir a la guia.

Una part del posicionament als buscadors es fa de manera automàtica, i gratuïta, és el que es coneix com a posicionament orgànic, en l'argot de Google. En aquest sentit son importants les bones pràctiques en SEO (Search Engine Optimization: l'optimització orientada als buscadors), i també evitar les males pràctiques, que Google penalitza, i que usen, entre altres, els venedors de fum o les empreses amb pocs escrúpols quen prometen resultats miraculosos).

El posicionament orgànic a Google, que és el buscador hegemònic, depén de lo enllaçada que estigui la nostra web per altres webs, i lo importants que siguin els enllaçadors. per entendre'ns, si la meva web l'enllaça la web del Barça, o la la home de la Generalitat, aquest enllaç valdrà molt més que si està en el blog personal del meu veí. També depén d'altres factors, com lo indexables que siguin els continguts (evitant webs amb el contingut dins d'arxius flash, etc.). (pd.: enllaço una guia elaborada per Google sobre aquest tema)

Drupal és un gestor de continguts que te en compte aquests factors, i en general està dissenyat per ser molt SEO-friendly (amigable amb els criteris usats pels indexadors dels buscadors). Hi ha, però, de vegades, millores que podem incorporar a la nostra web per millorar encara més aquest aspecte.

El mòdul de SEO us ofereix un llistat de comprobació (check list) per veure que és el que la vostra web ja fa, i que podria millorar, per estar millor posicionada.