Configuració del client d'FTP fireftp

Si necessiteu usar un client d'FTP per carregar o descarregar fitxers a un servidor, una opció senzilla és l'extensió de Firefox anomenada fireftp. Anem a explicar què cal fer per començar a usar-lo.

 1. Obriu el navegador Firefox (us el podeu descarregar si no el teniu) que és el que usarem per la resta de passos
 2. Descarregueu-vos, l'extensió Fireftp: http://fireftp.net/ i instal·leu-la seguint els passos que us anirà demanant el navegador.
 3. Quan torneu a iniciar el navegador, probablement trobareu la icona del programa en algun lloc de les barres superiors del firefox, o també al menú "Eines > Desenvolupament web > Fireftp". Obriu-lo.
 4. Un cop obert, tindrem la pantalla divida en 4 blocs... Els dos de l'esquerra representen el nostre ordinador, i els dos de la dreta l'ordinador remot al que ens volem connectar. Adalt a la dreta trobarem una pestanya amb l'opció de "quick connect" (connexió ràpida), a on podrem configurar la nostra connexió. Les dades típiques d'una connexió FTP son:
  1. Host: l'ordinador al que ens connectem, per exemple "calbasi.net" o "200.34.67.123"
  2. Login i contrasenya (caldrà que ens les donin prèviament).
 5. A la pestanya "Connexió", si ho teniu habilitat, activeu la seguretat (si no activeu algun protocol de seguretat, les dades viatgen sense encriptar, el que vol dir que us les poden llegir)
 6. Ja podeu apretar el botó "Connexió" per connectar al servidor remot...
 7. Si voleu descarregar-vos un fitxer al vostre ordinador local, seleccioneu-lo a la dreta, i useu les fletxes blaves de la part central per moure'l a l'esquerra... També podeu obrir directoris clicant 2 cops en ell, i tornar a l'anterior usant els dos punts de dalt del llista dels fitxers/directoris.

Add new comment

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.